× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Ευρώπη έχει πολλά καλά!

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΛΛΑΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/8/2020

Η Ευρώπη έχει πολλά καλά!

Είναι πασίδηλο πλέον, ότι στην πατρίδα μας αλλάζουν πολλά και ότι δυστυχώς ευρισκόμεθα προ δυσάρεστων εξελίξεων, οι οποίες την κατευθύνουν σε ένα πρωτόγνωρο και μετέωρο ήθος. Είναι όμως απορίας άξιον, γιατί οι αλλαγές αφορούν σε μεγάλο μέρος στην σχέση του λαού με την Εκκλησία, μία σχέση που επί αιώνες εστήριξε και εκράτησε το Έθνος.

Από τους ηγέτες εξαγγέλονται αλλαγές στην διοίκηση, αλλαγές στην παιδεία, αλλαγές στην εργασία κλπ. Κανένας όμως δεν μπορεί με πειστικότητα να ομιλήσει για την μεγάλη αλλαγή, που χρειάζεται στην νοοτροπία αρχόντων και αρχομένων. Επικαλούνται την Ευρωπαϊκή μας ιδιότητα, όταν θέλουν να εισαγάγουν αντιχριστιανικούς νόμους και να στηρίξουν την πορεία του άθρησκου κράτους. Για την αυστηρότητα των Ευρωπαϊκών νόμων, για το περιορισμό της ασυδοσίας σε όλους τους τομείς του καθημερινού βίου, για την εθνική στρατηγική των κρατών της Ευρώπης στην παιδεία, στην εθνική άμυνα, στις εργασιακές σχέσεις και στα ανθρώπινα δικαιώματα, ουδείς λόγος. Τότε δεν είμαστε Ευρώπη αλλά χώρα με δική της ταυτότητα και ήθος. Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Η Ευρώπη έχει πολλά καλά. Αυτά να εφαρμόσουν οι πολιτικοί μας. Μη θέλουν να δημιουργήσουν ευρωπαϊκό πρότυπο με τη δυσωδία των υπονόμων της διαφθοράς μερικών Ευρωπαίων πολιτικών, που υποστηρίζουν αισχρά, αντιεκκλησιαστικά, αντιεθνικά πάθη.

Η Ευρώπη πρωτίστως είναι χριστιανική και εάν δεν ισχυροποιήσει την χριστιανική παρουσία, θα διαλυθεί. Πως; Την απάντηση δίδει ο Προφητάναξ Δαβίδ: << Πως εγένοντο εις ερήμωσιν εξάπινα; εξέλιπον, απώλοντο δια την ανομίαν αυτών>> ( Ψ.72).

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Μπράβο Δήμαρχε, αλλά…

Με αφορμή την απαλλοτρίωση από το Δήμο Μυτιλήνης του τελευταίου προσφυγόσπιτου της Σκάλας Λουτρών, μια αναφορά στα όσα δεν έγιναν
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Φως σ’ ολάκερο τον κόσμο

Γράφει ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Μετεμορφώθης εν τω όρει Χριστέ ο Θεός»

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΛΛΑΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 4/8/2020

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

4 Αυγούστου 1936: Οι μύθοι μιας μαύρης επετείου

84 χρόνια από τη Μεταξική δικτατορία
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σαράντα χρόνια γιατρός

Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ Ε.ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» μετά την Αγία Σοφία

Γράφει ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΣΙΝΟΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Προς Μηθυμναίους …

Γράφει ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΥΛΟΥ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τα δικαιώματα των εργαζομένων και η Αριστερά

Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό,30/7/2020

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο εμπρησμός, έκφραση… λαϊκής αγανάκτησης;

Γράφει ο ΠΑΝΟΣ ΚΟΣΜΑΣ