× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Κόσμος του Ούζου» ανοίγει και πάλι τις πύλες του για το κοινό

Το μουσείο του Ούζου Πλωμαρίου «Ο Κόσμος του Ούζου», περιμένει και πάλι τους επισκέπτες του από τις 6 Ιουλίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/7/2020

«Ο Κόσμος του Ούζου» ανοίγει και πάλι τις πύλες του για το κοινό

Στο Πλωμάρι, βρίσκεται το αποστακτήριο και το Μουσείο Ούζου «Ο Κόσμος του Ούζου» όπου παράγεται από το 1894 το αγαπημένο Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου. Στο παραδοσιακό αποστακτήριο, ακολουθείται πιστά εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα η συνταγή που εμπνεύστηκε ο Ισίδωρος Αρβανίτης, καθώς και η ιεροτελεστία της διπλής απόσταξης του ούζου, η οποία γίνεται καρτερικά μέσα σε 18 χειροποίητους χάλκινους άμβυκες, δίνοντας το φίνο αποτέλεσμα του γλυκόπιοτου και ισορροπημένου Ούζου Πλωμαρίου.

Η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, έχοντας φροντίσει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφαλούς ξενάγησης των επισκεπτών, ανακοινώνει την επαναλειτουργία του μουσείου από τις 6 Ιουλίου, το οποίο είναι έτοιμο να υποδεχτεί και πάλι τους επισκέπτες του με ελεύθερη για όλους είσοδο.

Οι επισκέπτες στον «Κόσμο του Ούζου», έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν ένα ταξίδι στην παράδοση, με συνοδοιπόρο αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα κατά τη διάρκεια της απόσταξης όπως παλιοί άμβυκες, δοχεία συλλογής αποστάγματος, ταπωτικά, και μηχανήματα επικόλλησης.

Στον όμορφο αυτό χώρο, μπορούν να παρακολουθήσουν όλη την παραγωγική διαδικασία από τον χώρο της απόσταξης μέχρι και την εμφιάλωσή του. Μπορούν, επίσης, να γνωρίσουν από κοντά τα συστατικά, τα βότανα και τους καρπούς όπως τον γλυκάνισο, να γευτούν το εκλεκτό, από 100% διπλή απόσταξη «Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου» και να μάθουν τον σωστό τρόπο σερβιρίσματος (πρώτα το νερό, ύστερα ο πάγος). Επιπλέον, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την ιστορία του Ούζου και θα ακολουθήσουν βήμα-βήμα τα χνάρια του Ισίδωρου Αρβανίτη στην προσπάθειά του να δημιουργήσει την τέλεια ισορροπία που αναζητούσε.

Για όποιον αποφασίσει να επισκεφτεί το πανέμορφο νησί της Λέσβου, αξίζει να πραγματοποιήσει και μια περιήγηση στον «Κόσμο του Ούζου». Εκεί τον προσμένει μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις καθώς θα βιώσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο με γεύσεις, αρώματα, υφές και αγνά υλικά της γης της Λέσβου. Μια ξεχωριστή εμπειρία σας περιμένει, ζήστε τη!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τήρηση των μέτρων στα λιμάνια ζήτησε ο Πλακιωτάκης

Σύσκεψη παρουσία της Χ. Καλογήρου εν όψει της μαζικής εξόδου παραθεριστών του καλοκαιριού
ΕΡΓΑΣΙΑ

Απλήρωτες οι καθαρίστριες, «ενώ τα χρήματα έχουν δοθεί στους δήμους»!

«Μας κοροϊδεύουν με τα δεδουλευμένα μας» λένε στο «Ν»
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με φωτογραφίες του Γ. Καζάζη από τη Λέσβο

Έκδοση της Τράπεζας της Ελλάδας με θέμα τον τουρισμό στη Λέσβο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εργαστήρι για την εξωστρέφεια των τοπικών εγχειρημάτων

Την Τετάρτη από το «Καλοτρόπιο»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Σε προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για ορισμένο χρόνο προχωρά η ΔΕΗ

Από τις 89 θέσεις συνολικά, οι 5 αφορούν στη Λέσβο, 7 στη Λήμνο και 1 στον Άγιο Ευστράτιο
ΥΓΕΙΑ + ΣΩΜΑ

ΙΝΣΕΤΕ: Oι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία εν μέσω της πανδημίας

Μελέτη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων
ΕΛΛΑΔΑ

«Ενδεχόμενα νέα μέτρα σε μπαρ και εστίαση»

Δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό»

Παρέμβαση Μπουρνού από τη Λήμνο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Οριστικοποιήθηκαν οι γνωμοδοτήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης

Αναμένονται πίνακες με επιτυχόντες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Την Τρίτη 330.000 ευρώ στους λογαριασμούς για τη δακοκτονία

Ανακοίνωση από την αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Αν. Αντωνέλλη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ρύθμιση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο των καυσίμων

«Απευθείας δικαιούχοι οι καταναλωτές»